• Lesní pedagogika 11. a 17. 6. 2021 v Přírodním parku Ždánický les
      • Lesní pedagogika 11. a 17. 6. 2021 v Přírodním parku Ždánický les

      • 23.06.2021 18:52
      • V pátek 11. června 2021 a ve čtvrtek 17. června 2021 jsme se žáky 6. A a 6. B, zúčastnili výukového programu z Lesní pedagogiky, který probíhal v Přírodním parku Ždánický les pod vedením lesních pedagogů z Lesní zprávy Bučovice. (FOTO)

      • Ráno kolem osmé hodiny byl sraz na autobusovém nádraží v Bučovicích, odkud jsme se svezli autobusem k Červenému kříži. Hned po opuštění autobusu jsme se postříkali repelenty, abychom se ochránili před dotěrnými komáry a klíšťaty, kteří nás uvítali jako vítanou pochoutku ke zpestření svého jídelníčku.
        S našimi lektory Ing. Stanislavem Drongem a Lenkou Silnicovou jsme postupně procházeli lesem a seznamovali se s tím, co v lese roste a žije, co dobrého nám lidem les dává a jak se o něj dneska staráme a hospodaříme v něm. Viděli jsme i praktickou ukázku práce s motorovou pilou a zakusili ohlušující výstřel z kulovnice. Také jsme si zahráli několik her – „Házení šišek na terč, Oplocenka, Evoluce lýkožrouta“, díky nimž jsme se nejen vyřádili a nasmáli, ale také se dozvěděli spoustu zajímavostí o myslivosti, pěstování lesa a brouku kůrovci.
        Unavení a plni nových zážitků a dojmů jsme se utábořili na lavičkách kolem ohniště a věnovali se odpočinku a opékání špekáčků, rohlíků a jiných dobrot, které jsme si přinesli.
        V závěru našeho výletu nás poté čekala 7 km dlouhá cesta zpátky do Bučovice, během které jsme si užili hodně legrace a odnesli si i několik komářích štípanců a škrábanců od ostružin domů na památku.

        Vendula Sůrová

      • Zpět na seznam článků