• Tajemství pasivního domu v Karpatech
      • Tajemství pasivního domu v Karpatech

      • 09.04.2024 09:25
      • Byť se v názvu článku odkazujeme na strašidelnou komedii z pera Oldřicha Lipského, v programu našeho pobytu v Centru Veronica se slovo strašidelný vůbec nevyskytovalo. Jedinou strašidelnou vložkou bylo vyprávění „hrůzostrašných“ příběhů, které proběhlo v pokojích pod taktovkou našich páťáků. (Fotogalerie)
      • Svítání však odzbrojilo všechny stíny pod postelí a vylákalo děti z pokojů. Kdyby to neudělalo slunce, jistě by je z pod peřiny dostala nádherná vůně, která se linula z jídelny. Nemá cenu rozsáhle popisovat, jak dobré jídlo v kuchyni připravovali. Každý rodič pochopí, když uvidí slova: vracely se až na výjimky prázdné talíře a misky.
        S energií v žilách se děti po snídani vrátily na pokoj, kde jí zase trochu spotřebovali, aby se z nich lektoři s prominutím nezbláznili. Příroda a spousta místa k hraní je tak trochu jako cukrová vata na pouti, nemůžete před ni dítě posadit a říct mu, že nedostane ani trochu. Proto jsme se snažili dát dětem tolik svobody, kolik bylo možné. Mezi lektorskými aktivitami měly děti přibližně dvě hodiny času pro sebe.
        Nakonec bychom chtěli poděkovat lektorům a všem, již měli co dočinění s  Centrem Veronica v Hostětíně. Vaše edukativně-zábavové bloky byly inspirativní. Děti si aktivity užily a jistě budou vzpomínat jak na hory štěpky, kterou v Hostětíně využíváte, tak na žížaly v kompostu. Možná dokonce přemluví rodiče, aby si našli v létě čas a zažili krásu skrytou na úpatí Bílých Karpat na vlastní oči.

                                                                                               Děkujeme za děti i pedagogický doprovod.

      • Zpět na seznam článků